Uw eigen TOP-fabriek

Op het moment dat u dit leest, verrijst in een Oost-Europees land een nieuwe voedselfabriek voor een horecaconcern dat productkwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het machinale deel van deze nieuwe productieomgeving kwam tot stand dankzij de inbreng van TOP BV.

In de herfst van 2022 assisteerde TOP een restaurantketen bij het ontwerpen van de productielijnen van een nieuwe plant, die exclusief voor tientallen filialen onder meer kant-en-klare soepen en sauzen zal produceren. “De keten beschikte al over een productiefaciliteit, maar die was te klein geworden en voldeed niet meer aan de eisen”, zegt projectmanager Babet Waterink. “De betreffende organisatie klopte, na de aanschaf van een pand, aan bij TOP voor het ontwerp van de productielijnen en advies omtrent het machinepark.”

TOP heeft zowel kennis in huis over machines in de food, als expertise op het gebied van levensmiddelentechnologie. Deze combinatie maakte het mogelijk om allereerst, op basis van inventarisatie van de eisen, wensen en voorkeuren van de keten, te komen tot een tweedimensionaal ontwerp van de productiefaciliteit. Daarin is rekening gehouden met de gewenste productiecapaciteit, de voorkeuren wat betreft verpakking, en de voorkeur om het eindproduct eventueel in te vriezen.

Vervolgens heeft TOP de keten kunnen adviseren over het machinepark. TOP kon aangeven voor welke toepassingen welke machines als eerste in aanmerking komen. Het onderzoekscentrum kon tot die aanbevelingen komen dankzij contacten met meerdere machinebouwers, maar ook een grondige kennis van de meest recente ontwikkelingen in deze snel veranderende wereld. “Als mensen dingen echt willen weten, kunnen ze in dit internettijdperk heel veel zaken te weten komen”, licht Waterink toe. “Maar de kennis die we in dit project inbrachten is niet meer bij elkaar te googelen.”

Uiteraard is het advies van TOP volstrekt neutraal. “We hebben geen exclusieve verbindingen met één of twee specifieke machinebouwers”, merkt Waterink op. “We hebben een totaaloverzicht van het aanbod en gebruiken dat om voor onze klanten de beste selectie te maken.”

Heeft u interesse in een eigen fabriek of wilt u meer weten? Voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen, hou onze social media in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.