Wouter de Heij in bestuur GMV

Wouter de Heij, directeur van TOP bv, treedt toe tot het bestuur van GMV, de belangenvereniging voor machinebouwers in de voedingsindustrie. Voor TOP en voor GMV is dit een belangrijke stap.

De Heij zal in het bestuur van GMV plaatsnemen op de stoel van sectievoorzitter van de sector Dairy & Liquid. De Heij heeft ruime kennis en ervaring op gebied van innovatie, die hij zal aanwenden om vernieuwing te stimuleren. Die vernieuwing is noodzakelijk in (onder andere) de sector Dairy & Liquid, om de positie van de Nederlandse machinebouwers in de wereld te versterken en te vergroten.

GMV is blij met de komst van De Heij. “Open, samenwerking, vernieuwing en innovatie zijn kernwoorden waaraan we Wouter kunnen herkennen. Hij zal zich inzetten voor de ambities van het GMV om innovatie te bevorderen en samenwerking te stimuleren”, aldus de GMV.

Het toetreden van De Heij tot het bestuur van GMV past binnen de ambities van de belangenvereniging. “GMV heeft tot doel machinebouwers te verenigen en voor zowel grote als kleine leden de internationale handel te stimuleren. Innovatiebedrijf TOP bv deelt die ambitie en sluit daarin goed aan op het streven van de GMV”, aldus Wouter de Heij.

GMV vertegenwoordigt de Nederlandse machinebouwers in de foodprocessing industrie. De vereniging telt meer dan 70 leden van klein tot groot, die actief zijn in verschillende sectoren: bakery, biobased, dairy and liquid, general foods, meat & feed, packaging en storage & handling. Samen vertegenwoordigen de leden zo’n 70 procent van de food processing industrie in Nederland, met een geschatte jaaromzet van 2,5 miljard euro.

foto Wouter de Heij