Smartness from Nature

Afgelopen maand stonden wij met een selectie van onze innovaties op het InnovationLAB van de Horecava. Waaronder de voor de Horecava Award genomineerde Kimchiwawa, maar ook met de Cold Press No. 1 en de respiratiemeter. Daarnaast hebben we de nieuwe lijn producten van Smartness From Nature geïntroduceerd, welke door zowel chefs als bartenders met veel enthousiasme zijn ontvangen.

Smartness From Nature is vorig jaar veel in de belangstelling geweest vanwege de verkoop van groentepillen. Zo kwamen de groentepillen in de uitzending van o.a. Kassa Groen en BNR radio. Op de Horecava introduceerde Smartness From Nature een nieuwe lijn van groenteconcentraten en extracten oliën, die net als de groentepillen en poeders hun oorsprong vinden bij groente. Naast dat het lekker is moet het de consument helpen om extra groente binnen te krijgen.

De concentraten van biet, wortel en knolselderij zijn ver ingedampte sappen, welke zo dik zijn als stroop en daardoor een intense smaak hebben. Deze pure producten, ze bevatten niks anders dan groente, zijn heel geschikt om in de keuken allerlei gerechten mee op te waarderen. Een streep op het bord als garnering of als smaakmaker door een saus of een nagerecht, je kunt het zo gek niet bedenken. We hebben de meest uiteenlopende ideeen gehoord van de chefs en bartenders op de Horecava.

Naast de concentraten werd ook een lijn natuurlijke caroteenoliën geïntroduceerd. Dit zijn oliën die zijn verrijkt met antioxidanten die gewonnen worden uit groente. De antioxidanten zoals betacaroteen (uit wortelen), lycopeen (uit tomaten) en luteïne (uit sla) geven niet veel smaak maar wel felle kleuren. Dit maakt de oliën naast ontzettend gezond ook breed toepasbaar in de keuken.

De nieuwe producten zijn sinds begin dit jaar verkrijgbaar in de webshop van Smartness From Nature.