TOP FoodLab op het Innovation LAB tijdens HORECAVA

De Horecava is een van de grootste vakbeurzen van Nederland als het gaat om foodservice en vindt plaats in de RAI Amsterdam van 12 t/m 15 januari 2015. Deze beurs is al lang niet meer het graai en snaai frituur festijn van jaren geleden, maar wil juist professionals uit de foodservice inspireren met de nieuwste innovaties. Zo is TOP FoodLab gevraagd om in het Innovation LAB (een plein speciaal ingericht voor de meest inspirerende innovaties) het één en ander te laten zien en proeven. En als klap op de vuurpijl zijn we ook nog genomineerd voor de Horecava Innovation Award met Kimchiwawa!

Eén van de innovaties die door TOP FoodLab is ontwikkeld is Smartness From Nature. Smartness From Nature is een merk voor producten op basis van verse groenten, waar enkel het water is uitgehaald, zodat alle gezonde voedingstoffen bewaard blijven. Denk hierbij aan groentepillen, groentepoeders, groenteconcentraten, extracten enz. Met deze vernieuwende producten zal TOP FoodLab de bezoekers van de Horecava inspireren om op andere manieren groente te verwerken in gerechten. En dat is hard nodig, want nog steeds eet 90% van de Nederlanders te weinig groente.

Een andere innovatie uit de koker van TOP FoodLab is Kimchiwawa, een smaakmaker gemaakt van het Koreaanse gefermenteerde groentegerecht kimchi. Door kimchi te drogen en te vermalen ontstaat er een poeder waarmee allerlei gerechten op smaak gebracht kunnen worden. Kimchiwawa heeft een diepe complexe smaak die is ontstaan door het fermentatieproces van de groente. Al eens kimchi popcorn op? Of kimchi chips? TOP FoodLab laat het proeven op het Innovation LAB tijdens de Horecava. Extra leuk is dat Kimchiwawa ook genomineerd is voor de Horecava Innovation Awards. Help ons met winnen door te stemmen via de onderstaande banner!