TOP kan er chocola van maken

Een overheerlijk “kaasplankje” bereiden en daarmee iedereen misleiden? Dat kan! Benodigdheden hiervoor zijn de natuurlijke kleurstof ‘Natural Bèta-Carotene Oil’ en witte chocola. Door deze kleurstof toe te voegen aan gesmolten, witte chocola, verandert de structuur en kleur. De verandering in structuur komt door het oliegehalte van de kleurstof, die ervoor zorgt dat de chocola minder hard wordt.

De kleurstof van Smartness From Nature is gemaakt op basis van druivenpitolie en is verrijkt met natuurlijk Bètacaroteenextract uit Blakeslea trispora.

Als de bereide plak chocola is gestold kunnen er blokjes van worden gesneden. Om het helemaal af te maken kunnen er vlaggetjes in de blokjes worden geprikt. Zo lijken de blokjes meer op kaas dan op chocola.

TOP heeft de producten van Smartness From Nature helpen ontwikkelen en heeft deze misleidende chocola op meerdere locaties gepresenteerd. Een van deze locaties was de Food Valley Expo op 13 oktober jl. Veel bezoekers pakten een blokje met de gedachte dat het kaas was, maar zodra het blokje in de mond belandde en de chocola begon te smelten, keken ze verbaasd op!

Meer verrassende recepten kunt u maken met o.a. de Gastronomische Groenteverrijking van
Smartness From Nature.

Lea Gross-Bolting